Het gesprek

Het eerste gesprek is het belangrijkste gesprek. Hierin bespreken wij met u wat de wensen zijn en welke mogelijkheden wij daarin bieden.

Verzorging

Wie neemt de laatste verzorging van de overledene op zich? (u als nabestaande of het zorgteam van Jouke Hoekstra, iemand anders?)

Wensen opbaren

Wat zijn de wensen ten aanzien van het opbaren van de overledene? (waar wilt u de opbaring laten plaatsvinden: thuis of in een uitvaartcentrum/aula, hoe wilt u de opbaring: in bed d.m.v. een bedkoeling of in de kist; welk type kist)

Tijdstip & locatie

Dag, tijdstip en locatie waar de uitvaartplechtigheid plaats zal vinden (kerk, crematorium, gebouw, tent of buiten)

Plechtigheid

De plechtigheid (moment en wensen ten aanzien van de condoleánce, sprekers, muziek, consumpties)

De uitvaart

Kiest u voor een begrafenis of crematie? (welke begraafplaats, welk crematorium)

Rouwbrief & advertentie

De rouwbrief/advertentie (een rouwbrief uit de collectie of een eigen ontwerp, in welke krant de advertentie plaatsen)

Decoratie

Bloemen (door u zelf geregeld of via Jouke Hoekstra, die samenwerkt met een bloemist)

Vervoer

Het vervoer (met rouwauto, koets of welk vervoermiddel u maar wilt)

Verzekering

De verzekering (indien deze is afgesloten kunnen wij regelen dat deze uitkeren)

Uw eigen uitvaart regelen

Sommige mensen kiezen er voor om hun eigen uitvaart op voorhand te regelen. Als u daarvoor kiest, dan komen dezelfde onderwerpen als beschreven aan de orde.

U kunt kiezen voor een persoonlijk gesprek om uw wensen kenbaar te maken. Dit gesprek is volledig vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunnen we verder op uw wensen ingaan en deze, desgewenst, vastleggen en bewaren op kantoor.

U heeft ook de mogelijkheid uw wensen schriftelijk vast te leggen op ons ‘laatste wensen formulier’, deze kunt u hier downloaden. Wij adviseren u om, na het invullen, uw naasten op de hoogte te brengen van dit formulier en te bewaren op een voor hen makkelijk vindbare plaats.

Ook kunt u het boek ‘Mijn Afscheid’ bestellen (€ 30,= ex verzendkosten). Het boek is ingedeeld en vormgegeven als werkboek. Tabbladen met hun eigen kleurcompositie markeren de verschillende onderwerpen zoals ‘Mijn uitvaart’, ‘Mijn erfenis’, en ‘Inkomen en zorg voor mijn nabestaanden’. Tevens informeert het boek over alle mogelijke facetten die voor het overlijden geregeld kunnen worden.

Sommige mensen kiezen voor alleen een kennismaking met Uitvaartverzorging Jouke Hoekstra, omdat ze graag willen weten wie later hun uitvaart gaat verzorgen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Uitvaartbeurs Fryslân

Een andere manier om u te laten voorlichten is de Uitvaartbeurs Fryslân.

Samen met 2 collega ondernemers heeft Jouke Hoekstra deze beurs in april 2011 en 2013 georganiseerd. Tijdens beide edities lieten zich ruim 700 bezoekers informeren over de vele mogelijkheden binnen de uitvaartbranche.

Omdat beide beuren in een grote behoefte voorzag, zal er een derde editie door Jouke Hoekstra en zijn collega’s worden georganiseerd. Zodra er een datum bekend is, kunt u dat lezen op deze website.